Gulášová polievka

- 150 - 200g hovädzieho mäsa
- 2 väčšie cibule
- 350g zemiakov
- 1 malé lečo
- 2 lyžičky rasce
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- Flora alebo olej
- 3 lyžice hladkej múky
- 10 zrniek čierneho korenia
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ, majorán
- polievkové korenie
Mäso pokrájame na malé kocky alebo nahrubo pomelieme. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a speníme ju na Flore (oleji). Pridáme mäso, za stíleho miešania ho najprv prudko a potom pomalšie opražíme. Posypeme paprikou, premiešame, zelejeme vodou a necháme povariť. Pridáme korenie, rascu roztlačený cesnak a lečo. Prikryté varíme takmer do mäkka, potom pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky. Z Flory (oleja) a múky urobíme zápražku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky. Keď sú zemiaky mäkké, polievky odstavíme a dochutíme majoránom. Podávame s čerstvým chlebom.