Gulášová polievka

17.03.2014 19:18
 
  • 150 - 200g hovädzieho mäsa
  • 2 väčšie cibule
  • 350g zemiakov
  • 1 malé lečo
  • 2 lyžičky rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • Flora alebo olej
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 10 zrniek čierneho korenia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ, majorán
  • polievkové korenie

Mäso pokrájame na malé kocky alebo nahrubo  pomelieme. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a speníme ju na Flore (oleji). Pridáme mäso, za stíleho miešania ho najprv prudko a potom pomalšie opražíme. Posypeme paprikou, premiešame, zelejeme vodou a necháme povariť. Pridáme korenie, rascu roztlačený cesnak a lečo. Prikryté varíme takmer do mäkka, potom pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky. Z Flory (oleja) a múky urobíme zápražku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky. Keď sú zemiaky mäkké, polievky odstavíme a dochutíme majoránom.  Podávame s čerstvým chlebom.