Rezne

17.03.2014 19:21

 

Rezne v zemiakovej placke

  •  400 gramov bravčového mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • Flora na oprážanie

Placky:

  • 600g zemiakov 
  • 1 cibuľa
  • tuk na vyprážanie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • drvená rasca, majorán
  • 1 vajce
  • 2-3 lyžice hladkej múky

Vykostené karé pokrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a natrieme roztlačeným cesnakom. Na panvici rozohrejeme Floru a rezne z obidvoch strán oprážame asi 10 minút. Odložíme ich (aj s panvicou)  do tepla. Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme k nim nadrobno pokrájanú opraženú cibuľu, soľ, korenie, rascu, vajce i múku a dobre premiešame. V menšej panvici rozohrejeme tuk, rozotrieme na ňu tenkú vrstvu cestam naň položíme rezeň a zakryjeme ho cestom. Vypražíme z obydvoch strán do chrumkava. Postup opakujeme. Podávame s kyslou kapustou.