Rezne
Rezne v zemiakovej placke
- 400 gramov bravčového mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- Flora na oprážanie
Placky:
- 600g zemiakov
- 1 cibuľa
- tuk na vyprážanie
- soľ, mleté čierne korenie
- drvená rasca, majorán
- 1 vajce
- 2-3 lyžice hladkej múky
Vykostené karé pokrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a natrieme roztlačeným cesnakom. Na panvici rozohrejeme Floru a rezne z obidvoch strán oprážame asi 10 minút. Odložíme ich (aj s panvicou) do tepla. Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme k nim nadrobno pokrájanú opraženú cibuľu, soľ, korenie, rascu, vajce i múku a dobre premiešame. V menšej panvici rozohrejeme tuk, rozotrieme na ňu tenkú vrstvu cestam naň položíme rezeň a zakryjeme ho cestom. Vypražíme z obydvoch strán do chrumkava. Postup opakujeme. Podávame s kyslou kapustou.